Δραστηριότητες

Στο κέντρο ξένων γλωσσών Ε. Σκανδάμη-Ντανάση διοργανώνουμε κατά καιρούς διάφορες δραστηριότητες για τους μικρούς αλλά και τους πιο μεγάλους μας μαθητές. Η φιλοσοφία μας είναι ότι οι μαθητές δεν πρέπει να συνδυάσουν το χώρο του κέντρου μόνο με το διάβασμα και τις υποχρεώσεις της μαθητικής ζωής, αλλά να αποκτήσουν όμορφες εμπειρίες και να νιώσουν οικεία και ευχάριστα σε αυτό.

Κάποιες από τις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που συχνά επαναλαμβάνουμε είναι οι εξής:

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή

snowman Κάθε Χριστούγεννα το φροντιστήριο διοργανώνει μία γιορτή στην οποία δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά να απαγγείλουν ποιήματα που έχουν μάθει στη τάξη και να τραγουδήσουν τραγούδια. Συχνά μπορεί να υπάρχει κάποιο μικρό σκετσάκι στο οποίο θα συμμετέχουν τα παιδιά. Φυσικά, τα παιδιά έχουν πάρει μέρος και στον εορταστικό στολισμό του κέντρου, αφού οι τοίχοι θα είναι γεμάτοι από τις όμορφες ζωγραφιές τους. Στο τέλος της γιορτής ακολουθεί βράβευση και απονομή των διπλωμάτων των μεγαλύτερων παιδιών.

Αποκριάτικη Γιορτή

Στις απόκριες και πάλι το κέντρο διοργανώνει ένα πάρτυ μασκέ. Οι νεαροί μας φίλοι έρχονται να χορέψουν και να ξεφαντώσουν. mask

Εκδρομές

bus Κάθε χρόνο εφόσον υπάρχει ενδιαφέρον το κέντρο διοργανώνει μία εκδρομή με σκοπό οι νεαροί μαθητές να βρουν ευκαιρία να παίξουν ή να ψυχαγωγηθούν, αναλόγως κάθε φορά τη φύση του προορισμού. Ένα είναι σίγουρο, ότι όπου και να πάμε όλοι οι μαθητές διασκεδάζουν και περιμένουν πως και πως την επόμενη εξόρμηση του κέντρου. Αγαπημένοι μας προορισμοί τα τελευταία χρόνια είναι η κατασκήνωση Ranch, ο Ελληνικός Κόσμος και το Odeon.

Πρωινό αλά Γαλλικά…

Τα τελευταία χρόνια οι τάξεις των Γαλλικών έχουν θεσπίσει το πρωινό στο κέντρο. Μία φορά το χρόνο μαζευόμαστε στο κέντρο ξένων γλωσσών, φέρνουμε όλοι από κάτι και παίρνουμε παρέα το πρωινό μας. Φανταστείτε πόσο όμορφα περνάμε στο μάθημα που τα παιδιά θέλουν να έρθουν και για πρωινό εδώ! Muffin3

Κατασκευές

paleta Δεν είναι λίγες οι φορές που οι μικροί μας φίλοι μας έχουν επισκεφτεί με σκοπό να κάνουμε παρέα κάποια κατασκευή. Αναλόγως την εποχή, η κατασκευή μπορεί να είναι μάσκα για τις απόκριες, γρασιδοκέφαλοι την άνοιξη ή χριστουγεννιάτικα στολίδια το χειμώνα. Ένα είναι σίγουρο, τα παιδιά βρίσκουν ευκαιρία να ξετυλίξουν τη δημιουργικότητά τους και να περάσουν όμορφα.